Als u sieraden aanschaft wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is een goede zorg erg belangrijk. Sommige sieraden verkleuren na verloop van tijd. Dit kan te maken hebben met de zuurgraad van je huid, aanraking met water, zon of door vuil. Door regelmatig je sieraden schoon te maken met een droge doek of lauw water met groene zeep, voorkom je dat je sieraden na verloop van tijd er dof en vies uitzien. Een aantal praktische tips hebben we voor je op een rijtje gezet.

Tips voor het behoud van je sieraden:

  • Draag geen sieraden bij huishoudelijke taken, ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen als ze in aanraking komen met bepaalde schoonmaakmiddelen zoals chloor of zout. Ook kunnen sieraden beschadigen door hard stoten tegen bijvoorbeeld een muur. Daarnaast bestaat ook de kans om een sieraad te verliezen.
  • Stel uw sieraden niet bloot aan fel zonlicht of zonnebank, daardoor verkleuren ze.
  • Make-up, haarlak en parfums bevatten stoffen die, als ze in aanraking komen met sieraden, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding. Het beste is om de sieraden op het laatste moment om te doen.